Изграждат спортна площадка в училището в Рибново

Снимка: Infomreja.bg

Предвижда са в рамките на три години да бъдат отпуснати общо 210 милиона лева

Правителството отпусна 2 118 718 лева по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища в периода 2020 - 2022 година. Това са първите средства, които се отпускат за стартирали проекти за разширение и реконструкция на училища и за строеж на нова детска градина.

Към СУ "Йордан Йовков" в село Рибново, община Гърмен, се изгражда нов корпус за спортни дейности. В село Гълъбец на община Поморие и във Велинград се строят детски градини, в община Раковски - училищна сграда, а в Стара Загора се реконструира съществуващата сграда на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи и се изгражда нова многофункционална сграда с общежитие за същото училище.

Общо 136 проекта за нови сгради на детски градини и ясли, училища и професионални гимназии и разширение и реконструкция на съществуващи бяха одобрени миналата година, след като правителството одобри програмата. За нови детски ясли и градини и надграждане на съществуващи бяха одобрени 89 предложения. Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за нови сгради и учебни корпуси и реконструкция, надстрояване и пристрояване на съществуващите. Предвижда са в рамките на три години да бъдат отпуснати общо 210 милиона лева. Целта е да бъде намален недостига на места в детските ясли, градини и училища. Така ще се осигури достъп на всички деца до предучилищно образование от 4-годишна възраст и ще има условия за преминаване на едносменен режим. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK