Краят на една епоха в спорта. Болт остава верен на атлетиката

Снимка: gong.bg

"Не знам дали ще се занимавам с друг вид спорт. Ако се случи, няма да е футбол. От 10 години съм на пистата и това е всичко за мен. Сега искам да разпусна с питие в ръка и след това да се наспя. Не знам какъв ще бъда на 50 години. Надявам се да имам три деца, жена и все още около леката атлетика, да помагам за развитието на спорта", каза Болт след края на последното му и фатално бягане.

Юсейн Болт е носител на Световните и Олимпийски рекорди в бягането на 100 метра - 9,58 сек., на 200 метра 19,19 сек., щафета 4 х 100 м. (резултат - 36,84 сек.) с отбора на Ямайка, поставен на Олимпийските игри в Лондон.

Заради името и постижението му е наричан с прозвището „мълнията“ („Lightning bolt“).

На Олимпиадата в Лондон печели златните медали в бяганията на 100 m и 200 m, съответно с олимпийски рекорд от 9,63 секунди и 19,32 секунди.

По този начин става единственият спринтьор в историята на олимпийските игри, който успява да защити титлите си и в двете дисциплини. 

"Видях доста хора, които се завърнаха и претърпяха пълен провал. Не искам да съм един от тях. Това световно в Лондон не може да задраска всичко, което съм постигнал в спорта. След загубата ми на 100 метра, някой ми каза: "Мохамед Али също е загубил последния си бой, затова не го преживявай толкова тежко.", разкри Болт след края на шампионата на планетата в Лондон.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK