Съдят жена, предизвикала ПТП с трима пострадали край Банско

Снимка: Infomreja.bg

Районна прокуратура – Разлог, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.К. за причиняване на средни телесни повреди на три лица, в резултат на предизвикано от нея пътно-транспортно произшествие при изпреварване.

Към м. февруари 2018 г. обвиняемата К. била на деветнадесет години и притежавала свидетелство за управление на МПС.

Около 16:30 ч. на 04.02.2018 г. тя управлявала лек автомобил „Рено Меган“, с посока на движение от гр. Банско към прохода „Предел“. В колата й имало трима пътници – Т.Б., К.С. и М.Б.

Трафикът бил натоварен, пътното платно в района на 33 км. било покрито с дребнозърнеста асфалтова настилка, която била влажна. В лентата за движение с посока към прохода „Предел“ се движела колона от автомобили, сред които и „Ягуар Х Тайп“, управляван от И.Й. С него пътувала приятелката му Д.Б.

В един момент обвиняемата М.К. решила да се придвижи по-напред в колоната от МПС, движещи се пред нея.

Започнала да увеличава скоростта и предприела маневра „изпреварване“ на два автомобила, изцяло в лентата за насрещно движение, без да се прибира в своята лента за движение. При това се движела с 87 км/час.

След като изпреварила л.а. „Ягуар“ обвиняемата завила надясно с цел да се върне в лентата за движение в посока към прохода „Предел“. Колата й навлязла косо, поради което тя навила веднага волана наляво, за да я постави в праволинейно движение както останалите автомобили в колоната.

Поради влажната асфалтова настилка и предприетата маневра, управляваният от К. л. а. „Рено Меган“ загубил странична устойчивост и започнал да се плъзга и завърта наляво, след което навлязъл в насрещната лента за движение.

Последвал удар с движещия се срещу него товарен автомобил „МАН“, а след него и с „Ягуар Х Тайп“. Автомобилът на обвиняемата бил напълно деформиран.

Вследствие на нарушаването на правилата за движение от страна на обвиняемата М.К. било предизвикано пътно-транспортно произшествие, довело до причиняване на средни телесни повреди на пътуващите с нея Т.Б. и К.С., както и на возещата се в „Ягуар Х Тайп“ – Д.Б.

Предстои наказателното производство срещу М.К. да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK