Кражбите на дървесина и нерегламентираните превози в ДГС – Гърмен сведени до 0

снимки: infomreja.bg

Въвеждането на електронно отчитане на превозните билети за извозването на обла дървесина от всички обекти и отдели на ДГС – Гърмен вече дава своите положителни резултати.

Това заяви директорът на държавното стопанство инж. Денислав Шенгов по време на проведеното днес обучение на последните 12 горски служители по пилотния проект „Дистанционно предаване и отчитане на превозни билети при транспортиране на дървесината”.

„Ние сме първото горско стопанство в страната, което още преди четири месеца заработи по пилотния проект, предложен ни напълно безплатно от фирмата изпълнител "Касист" ООД, която днес освен обучение на горските служители, направи и заключителна презентация“, каза пред ИНФОМРЕЖА Шенгов.

Той бе категоричен, че резултатите са повече от добри и че нерегламентираните превози и кражбите на дървесина са сведени от 0 до 1 %.

Според Шенгов новата система на електронно отчитане работи безупречно за намаляване на разходите, като спестява и време на служителите, които досега са били принудени от балкана и горските отдели да пътуват до администрацията в Гърмен, за да отчитат продажбите.

„Към края на работния ден чрез новата технология ние вече знаем колко е продадената дървесина за деня, на коя фирма, от кой подател, каква е натоварената кубатура и други“, обясни директорът на ДГС – Гърмен.

Той уточни, че възможностите на системата гарантират сървърът, който се намира в сградата на администрацията на стопанството и се обслужва от двама служители, да проследява в реално време в кой район каква дървесина се извозва.

Днешната презентация на успешния пилотен проект в ДГС – Гърмен направиха представители на фирмата изпълнител "Касист" ООД.

В събитието участваха председателят на Управителния съвет на ЮЗДП инж. Иван Янев, зам.-директорът инж. Дамян Дамянов и служители на горското предприятие домакин.

„ДГС Гърмен” е първото от 38-те териториални поделения към Югозападното държавно предприятие, в което пилотно се въведе онлайн отчитане на превозните билети. Системата е част от стратегията на предприятието за ограничаване на незаконния добив и превоз на дървесина, тъй като гарантира не само пълно проследяване на движението на дървения материал в реално време, но и елиминира вероятността за повторно използване на един превозен билет , обясниха от „Касист“.

От началото на юли предстои да заработи по новия електронен метод и „ДГС София”. „Предвижда се поетапното прилагане на този начин на отчитане във всичките териториални поделения на предприятието. Това ще позволи цялата информация за движението на дървесината да постъпва незабавно в сървъра на централното управление на Югозападното държавно предприятие – Благоевград“, заявиха и присъстващите на презентацията началници от ЮЗДП - Иван Янев и Дамян Дамянов.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

ха-ха22:09 - 26.06.2014
Глупости,свели са кражбите до 0,елате в Рибново и вижте истината .50 лева на М.Геров и скребашките бусове по цяла нощ возят от контрабандните депесарски банзици,а на нас и законно не ни дават да работим...........
о божееее19:52 - 26.06.2014
а бусовете от горно дряново и скебатно нощво време знаят ли че прекратявате "нерегламентиранеото" крадене????
запознат19:25 - 26.06.2014
това са пълни глупости. това е само дистанционна система която отчита в реално време пуснатите билети. контрабандната дървесина без билети по никакъв начин няма да бъде затруднена. това е все едно като вързаха касовите апарати със сим карти към нап и всички магазини и кафета по селата да отчитат реалните обороти. някой глупак въобще вярва ли на това.
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK