Прокуратурата в Перник повдигна обвинение на мъж, държал наркотици в Радомир

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият е многократно осъждан

Районна прокуратура – Перник, е привлякла в качеството на обвиняем А.В. (на 39 години) за извършено от него престъпно деяние - незаконно държане на високорискови наркотични вещества (по чл. 354а, ал. 3 от НК).

Досъдебното производство е било образувано след постъпила оперативна информация за държане на дрога в имот в с. Стефаново, област Перник, без надлежно разрешение, съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

В хода на разследването, след предварително разрешение от съда, са били извършени претърсвания на два адреса - в къща в с. Стефаново и в апартамент в гр. Радомир. Въпросните имоти били обитавани от А.В. В резултат на предприетите действия са били установени и иззети няколко вида наркотици - коноп, амфетамин и екстази. Част от тях са били разпределени в дози. Освен това, била намерена и мерителна везна.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Перник, А.В. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

Обвиняемият А.В. е многократно осъждан, в това число и за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK