В Сандански инсценираха кражба на цигари

Снимка: МВР, архив

Измамата е разкрита

На 13-и април около 07.43 часа в дежурната част на РУ - Сандански, е постъпил сигнал за извършена кражба на голямо количество цигари от микробус. По данни на заявителя, 28-годишен мъж от същия град, предната нощ неизвестно лице е разбило задната врата на товарен бус и е отнел 9 мастербокса различни марки цигари.

Автообилът бил паркиран на охраняем паркинг край бензиностанция на главен път Е – 79 край Сандански.

Местопроизществието е посетено незабавно от дежурна група на РУ - Сандански, която е установила и контакт с отговорно лице от фирмата, чиято собственост са били отнетите акцизни стоки. Установено, че откраднатите цигари са на стойност около 2 500 лв.

В хода на разследването полицейските служители се усъмнили в достоверността на сигнала и установили, че кражбата е инсценирана. По-късно през деня те открили около 180 стека цигари от различни марки в апартамент в ж. к. „Спарток“, където били оставени от лицето, падало сигнала за кражлата.

В хода на продължилите активни действия са установени още две лица, на които 28-годишният мъж е продал съответно 180 и 150 стека от различни марки цигари.

Акцизните стоки са иззети с протоколи за доброволно предаване. За случая е уведомен дежурен прокурор при Териториално отделение - Сандански, към Районна прокуратура - Благоевград.

Лицето, съпричасто към инсценировката, е задържано със заповед за 24 часа в РУ - Сандански, където е заведено досъдебно производство  за извършено престъпление по чл. 195, ал.1, т. 3, вр. чл 194 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK