Гръцката община Волви ще сътрудничи с Банско

Споразумение за сътрудничество между община Банско и община Волви, Гърция бе подписано днес.

Кметът на Общината Георги Икономов и кметът на Община Волви, Гърция Диамандис Лиамас, подписаха споразумение за сътрудничество и съвместна дейност между местни власти.

Споразумението предвижда партньорство и взаимноизгодно сътрудничество, да осъществят съвместни дейност в областта на опазването на околната среда, развитието на туризма, сътрудничеството между бизнеса, гражданското общество, образованието, културата, спорта и младежките дейности.

Двете общини ще осъществяват съвместни форуми, обмени – туристически, спортни, културни и др. от взаимен интерес. Предвижда се също кандидатстване по отворени процедури по “ИНТЕРРЕГ и Хоризонт 2020”, “Европа за гражданите” и други европейски инициативи в сферата на опазване на околната среда, превенция на природни бедствия и др.

Спортни, културни и младежки обмени, подобряване на административния капацитет на местните власти от страните членки на ЕС; обмени в сферата на бизнес партньорство, добри туристически практики и т.н. са също част от Споразумението. Конкретните параметри на сътрудничеството между страните ще се уговарят писмено за всеки отделен случай и всеки отделен проект за кандидатстване в Брюксел.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK