Над 3 кг наркотиции и повече от 500 литра алкохол иззеха при спецакция във Велико Търново

Снимки: МВР

Операцията бе проведена в периода 13-15 октомври на територията, обслужвана от РУ – В. Търново, под наблюдението на прокуратурата

Действията са осъществени от служители на различни структури от ОДМВР – В. Търново и РУ – В. Търново. Извършени са проверки в три населени места, 5 търговски обекта, 11 места за подслон.

В рамките на операцията, в местност край В. Търново е установена нива със засадени 17 растения от рода на конопа, като теглото на листната маса възлиза на 2,5 кг. В жилище, обитавано от мъжа, обработвал нивата,криминалистите  намерили и иззели над 500 грама суха листна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. При съвместна проверка с митнически служители в жилище в Килифарево са намерени и иззети 505 литра течност с мирис на алкохол, без акцизен бандерол, уреди за дестилация, както и 39 незаконно притежавани боеприпаса, различен калибър.

Разкрити са 11 престъпления, привлечени като обвиняеми са 11 лица, приключени са 10 досъдебни производства. Образувани са нови три, от които - две за притежание на наркотични вещества, едно - за допуснато ПТП със причиняване на смърт . Образувани са две преписки за държане на наркотични вещества. Задържани за срок до 24 часа по ЗМВР са две лица.

В хода на операцията са проверени общо 585 лица, 156 автомобила, 15 чужди граждани, пребиваващи на територията на РУ – В. Търново. Съставени са 38 акта -  28 по Закона за българските лични документи, 6 по Закона за движение по пътищата, 5 по Закона за гражданската регистрация и 1 по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Наложени са 76 глоби по фиш.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK