"Крадецът на праскови" взриви театралната публика в Банско

снимки: Община Банско

Изключително стойностен и разнообразен театрален афиш предложиха на зрителите организаторите на тазгодишното издание на Летните театралните вечери в Банско.

”Крадецът на праскови” на Народен театър „Иван Вазов” е една трагична история за любов по време на война. Смях през сълзи, комични ситуации и неразбории поднесе Сливенският театър в постановката си „Особености на руската любов”. Класическата „Албена” на Йовков, показана в една модерна интерпретация на Пловдивския театър  ярко се открои в театралния афиш.

Завесата на театралните вечери бе спусната със спектакъла „Завещанието на целомъдрения женкар”. Една продукция на Театър „Българска армия” в чест на 70 годишнината на големия Валис Михайлов. Блестящата роля бе изпълнена с лекота и виртуозност от звездата на театъра. Този спектакъл е един от онези мигове, в които всеки един от зрителите сваля шапка пред мощта на таланта.

За втора поредна година не бяха забравени и най-малките зрители с постановката на Централния куклен театър „Малките плодчета”. Традиция, която организаторите възнамеряват да продължат във времето. В рамките на театралните празници се състоя и представянето на книгата: „Багри” на поета Константин Икономов с поетичния рецитал на Елена Калайджиева.

Ден, след като театралните вечери спуснаха завесата, и може би, за да не бъде толкова рязка раздялата с изкуството, община Банско подари на своите жители и гости концерта на Михаела Филева и VеnZy.

Въпреки обективните финансови ограничения кметът Икономов и неговият амбициозен екип продължават да подкрепят културните прояви за радост на жителите и гостите на Банско. Още в края на юли от 18 до 20 киноманите ще могат да се насладят на „Лятна киномания „Под звездите”. За поредна година планинският курорт ще е домакин  Международния Джаз фестивал в началото на месец август (от 08 до 13). Банско е един от малкото градове, които могат да се похвалят с оперен фестивал на открито. В края на лятото централният площад на града ще бъде сцена за „Банско опера фест”.  

Усилията на община Банско за превръщането на града в целогодишен курорт започват да дават своите резултати. Създаде се нов туристически продукт в подкрепа на  местния бизнес. Тур оператори и сайтове за колективни пазарувания комбинираха нощувките в луксозните хотели на планиниския курорт с посещения на театралните вечери и останалите културни прояви. Амбицията на градоначалника Икономов е бизнес и община да работят заедно. Този маркетингов подход заслужава да бъде оценен по достойнство.

 

снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско
снимки: Община Банско

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK