"Крадецът на праскови" успя да напълни зала "Яворов". Изживяването-необикновено

Снимка: programata.bg

В анонса, направен за постановката, изиграна снощи в благоевградската зала "Яворов", пише „Крадецът на праскови“ – такъв, какъвто никога не сте гледали. Специална версия." 

Наистина изживяването е "специално" и всеки зрител трябва да остави на входа очакванията си, че ще се преповтори образът на Раде Маркович и Невена Коканова. Тук героите са много по-изстрадали, много по-пламенни и емоционални. Онази ленивост и меланхолия, налегнала Лиза в страниците на повестта, не се вижда у същата Лиза, изиграна на сцената от Мариела Топалова.

Полковникът, в лицето на актьора Николай Сяров, също се доближава и различава значително от образа в повестта и едноименния филм. Сяров показва лицето на коравосърдечния и обсебващ тип. Войната е оставила значителен отпечатък у него и сега лудостта е единственият изход. 

Веселин Борисов играе ординарецът. Той е образът, който преобръща всичко. Режисьорът е подходил по по-интересен начин като е направил фигурата на разказвача и на второстепенния герой обща. Ординарецът се появява в началото и края на постановката, като зрителят до последно остава в неизвестност кого вижда. 

Намесва се и духът на майката на Елисавата, или нейната съвест. 

Постановката ще бъде изиграна и в Гоце Делчев. Юлиан Вергов - Иво, ще покаже уменията си по сръбски на сцената на Дома на културата. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK