Крадец рецидивист от Кюстендил отново зад решетките

Снимка: iStock

Районната прокуратура в Кюстендил постигна осъдителна присъда спрямо небезизвестния крадец рецидивист Евгени Радойски-Дуньо.

Така след серия кражби, извършени от него в условията на опасен рецидив, криминално проявеният кюстендилец отново ще се озове зад решетките.  

Престъплението е по член 196, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

В периода от 28.11.2016 г. до 13.02.2017 г., от различни места в Кюстендил, обвиняемият откраднал велосипед марка „Балкан“, шоколадови и сладкарски изделия, мъжки парфюм и други вещи. Общата им стойност възлиза на 195.64 лв.

Делото е било внесено в Районния съд с обвинителен акт. В хода на съдебното следствие Радойски е възстановил причинените вреди на пострадалите от деянието му лица.

Дуньо се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокуратурата, като се е съгласил да му бъде наложено ефективно наказание в размер на две години и шест месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване. 

Съдът е одобрил постигнатото споразумение, което има характер на влязла в сила присъда. Тя е поредна за Евгени Радойски, който е многократно осъждан.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK