Съдът санитар, ограбил възрастна пациентка

Снимка: Infomreja.bg

На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна предаде 41-годишния Добрин Ат., който извършил грабеж, представляващ опасен рецидив на възрастна жена, настанена в дом за стари хора. Подсъдимият ще отговаря за престъпление по член 199, ал. 1, т. 4 от НК, което се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния.

На 12 април тази година след полунощ Добрин, който работел като санитар в старческия дом, влязъл в стаята на  възрастната жена. Притиснал възглавница в лицето й и със сила издърпал от ръката й чантата й.

Докато бягал от стаята й, 41-годишният санитар бил забелязан от хигиенистката в дома. Тя уведомила дежурната сестра, като й казала да повика полиция. Подсъдимият се качил в обитавана от него стая на втория етаж, разгледал ограбеното и напускал старческия дом. Ненужното изхвърлил в контейнер близо до дома, а парите – 73,50 лева, и мобилния телефон запазил за себе си. Общата стойност на отнетото със сила от възрастната пациентка е 164 лева.

Подсъдимият е осъждан многократно и ефективно за престъпления от общ характер. Преведен е в затвора, където ще чака произнасянето на Варненския окръжен съд за извършения грабеж, представляващ опасен рецидив. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK