Осъдиха крадците на дърва от Шивачево, които пребиха възрастна двойка

Снимка: БТВ

Съдът наложи наказания от 6 г. и 8 месеца „лишаване от свобода“ на Петър Й. на 25 г. и 6 г. „лишаване от свобода“ на брат му Жеко Г. на 18 г.

Те са подсъдими за това, че на 20.10.2017 г., в Шивачево в съучастие помежду си като съизвършители, в условията на опасен рецидив (за подсъдимия Петър Й.), извършили кражба на дърва за огрев на стойност 87 лв., собственост на пострадалите от Шивачево.

Те са заварени на мястото на престъплението от двамата възрастни съпрузи, върху които нанесли побой, за да запазят владението си върху откраднатите дърва.

Жертвите са спасени от съседи, които се обадили на спешния телефон 112 и полицията, но мъжът – Михал Дуков, е бил с опасност за живота, има седем шева на главата, счупена ръка, множество синини. Съпругата му е била удряна в главата.

Всеки от подсъдимите е осъждан няколкократно.

Около полунощ на 19 срещу 20.10.2017 г. те решили да търсят алкохол и излезли от дома си. Качили са на каруца и потеглили с нея. По пътя си видели дърва за огрев, които били поставени пред къщата на пострадалите. Подсъдимите решили да ги откраднат, като ги натоварят на каруцата си. Пострадалите, които са собственици на дървата, се пробудили от шума и излезли навън. Тогава започнала разпра и подсъдимите нанесли побой над пострадалите.

Делото е приключено с осъдителна присъда за по-малко от три месеца след извършване на престъплението. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначално „строг“ режим в затвор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK