КПКОМПИ отне над милион от семейство в Благоевград след заведено дело

Снимка: Infomreja.bg

Магазин, два офиса, кафене в Дупница също са отнети

Незаконно придобитото имущество, отнето в полза на държавата с влезли в сила съдебни решения по искове, предявени от КПКОНПИ, се управлява от Междуведомствен съвет, състоящ се от заместник-министри на финансите, правосъдието, икономиката, труда и социалната политика и регионалното развитие и благоустройството. Комисията предоставя ежемесечно информация за отнетото имущество, а на свои заседания Съветът приема съответни решения за предоставянето му на бюджетни организации или на общини или за продажбата му от НАП.

За заседанието на Междуведомствения съвет през м. октомври 2021 г. КПКОНПИ е представила отнето имущество по 14 спечелени дела сред които:

От Руслан Иванов и Жулиета Димитрова е отнета сума в размер на 1 264 175.73 лв., след влязло в сила решение на Окръжен съд – Благоевград. Сумата е формирана от продажба на златни бижута и други благородни метали и предмети, от пазарната стойност на отчужден недвижим имот, от пазарната стойност на продажбата на лек автомобил „Мерцедес“ и друго имущество;

Магазин, два офиса, кафене в Дупница, паричната равностойност на отчуждено имущество, 66 118.30 лв. и пет леки автомобила се отнемат от Георги Йорданов и свързани с него лица и търговско дружество. Решението е на Софийски апелативен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK