Димитър Делчев: Внесохме жалбата за парк „Бачиново“, следващата стъпка е да иницираме референфум (Видео)

Снимки: Изправи се! Мутри вън!

"Ще ни бъде нужна подкрепата на всички граждани, за да остане парк "Бачиново" място за отдих и разходка“

Водачът на листата на Изправо се! Мутри вън! Димитър Делчев и кандидатът за депутат Кирил Атанасов внесоха този петък жалба срещу решението на РИОСВ-Благоевград, с което се допуска застрояване в парк "Бачиново" без екологична оценка.

Основният мотив в жалбата е, че РИОСВ е нарушила закона, отказвайки да проведе обстойна проверка за щетата от строителството върху екологията на района и река Благоевградска Бистрица.

Жалбоподателите посочват, че не са съобразени мораториумът на Общински съвет Благоевград за строителство в парка и отрицателното становище на Басейнова дирекция.

Водачът на листата с номер 18 обяви също, че следващата стъпка ще бъде свикването на местен референдум в защита на едно от малкото останали зелени пространства в Благоевград. 

"Ще ни бъде нужна подкрепата на всички граждани, за да остане парк "Бачиново" място за отдих и разходка, а не поредните кубици бетон изляти в българската природа за личната печалба на неколцина".

Според шестия в листата Кирил Атанасов стартиране на въпросния проект ще даде смелост и на още инвеститори да застроят други парчета от парка. Това ще съсипе "белите дробове" на Благоевград, добави той.

Делото ще бъде насрочено до 2 месеца от подаване на жалбата, а през това време изпълнението на решението на РИОСВ Благоевград се спира. Ако административният съд одобри жалбата, решението ще бъде отменено, а строителството в парк Бачиново осуетено.

Под жалбата на Димитър Делчев към административния съд се подписаха десетки граждани на Благоевград, общински съветници от различни групи и представители на партии от извънпарламентарната опозиция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK