Екатерина Захариева: Реформите по пътя към ЕС не са леки

Снимка: novini.bg

“България постави много високо европейската перспектива и свързаност на страните от Западните Балкани и се надявам това да не приключи с българското председателство. Поддържаме контакти с Австрия, Румъния и Хърватия - те ще продължат.

Обръщам се към приятелите от Западните Балкани - използвайте този момент. Стратегията е много навременна и справедлива. Реформите не са леки, но всяко едно усилие си струва.” Това заяви днес вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в рамките на дискусия на тема „Бъдещето на Западните Балкани и новата Стратегия на ЕС”, организирана от Европейския съвет по външна политика в София.

България положи съществени усилия да върне нашия регион в стратегическия дневен ред на Европейския съюз. Сега, след публикуването на Стратегията за Западните Балкани, можем ясно да кажем, че документът отговаря на нашите най-високи очаквания, добави Захариева.

"Този документ е източник на вдъхновение както за политическите лидери, така и за гражданите", заяви още българският първи дипломат и обясни, че Стратегията без съмнение е важен стимул за младите поколения." 


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK