Костадинов размаха пръст на младите в БСП

Емил Костадинов, снимка: infomreja.bg

Областният лидер на БСП и депутат в 42-рото Народно събрание Емил Костадинов призова съпартийците си да прекратят словесните престрелки помежду си в социалната мрежа. „Не сме длъжни да се обичаме, но поне трябва да спазваме добрия тон“, заяви Костадинов пред журналисти.

„Добрият тон“ бе нарушен часове след сесията на Общинския съвет в петък в една от най-активните групи на червената партия във Фейсбук – „МО на БСП Благоевград“. В нея лидерът на общинската партийна организация д-р Владимир Пандев публикува свой коментар, в който нарече колегите си от парламентарната група на БСП малоумни, а председателят на младежката организация и общински съветник Асен Балабанов бе подложен на безпощадна ирония.

Поводът за публичното изявление на Пандев стана декларация срещу областния управител Муса Палев, която в отсъствието на Балабанов червените съветници не гласуваха.

„Пламнала е сериозна искра и резонансите са много неприятни. Конфликтът между двамата отдавам на младостта и на недостатъчната им политическа зрялост“, коментира още Емил Костадинов.

Въпреки това от Младежкото обединение на БСП са категорични, че ще поискат оставката на общинския лидер, тъй като според тях въпросното изявление на Пандев не е единствено.

Не е тайна, че напрежението в редиците на столетницата в Пиринско ескалира след назначението на Муса Палев от ДПС за областен управител на Благоевград.

Преди дни предложеният от БСП за губернатор инж. Юлиян Гошев излезе със своя позиция, в която обвини за назначението на Палев депутата от БСП Димитър Дъбов.

„Не знам как е станало, аз не участвах в контактната група по преговорите, но това назначение не е дело на БСП“, увери Емил Костадинов.

Той подчерта, че Областният съвет на БСП не се е отказал от битката за губернаторското място. По негова прогноза до седмица проблемът ще бъде решен.

 

Емил Костадинов и Ваня Маникатева, снимка: infomreja.bg
Емил Костадинов, снимка: infomreja.bg
Емил Костадинов и Ваня Маникатева, снимка: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Dvon Atanasov02:37 - 02.07.2013
Абе, депутатин, ти какво диреше на сватбата на Башев? Твоята бесепарска семка фалшива...
77720:09 - 01.07.2013
DO SEDMITSA TOVA PRAVITELSTVO NIAMA DA GO IMA, A SLED NEGO I TOZI PARLAMENT
Томас Меча20:05 - 01.07.2013
SMESHNIK I PE..L.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK