Костадин Паскалев: Изпълних програмата, с която бях избран

Костадин Паскалев, снимка: infomreja.bg, на снимката долу: общинските съветници се снимаха за спомен, снимка: Ели Керемидчиева

Програмата, с която бях избран за кмет, е изпълнена в по-голямата си част. Благоевград вече е превърнат в център на Югозападна България. Това заяви градоначалникът Костадин Паскалев на днешната сесия на Общинския съвет, която е последна за настоящия местен парламент. "Оставям общината финансова стабилна. Запазихме размера на местните данъчи и такси, като увеличихме тяхната събираемост", категоричен бе Паскалев.

През последните четири години общинска администрация успя да спечели проекти за реновиране на цялата образователна инфраструктура. Основно ремонтирани и санирани са всички училища и детски градини в областния център. Изграден е нов дом за възрастни, а хората без собствено жилище са настанени в новоизградения общински блок.

Благоевград е втората община в страната, в която се предлага услугата "ин витро". Към успехите на настоящето управление градоначалникът прибави и двата парка в кварталите "Струмско" и "Еленово". "Спряхме порочната практика политическите партии да консумират общинска собственост. Отнехме възможността партиите да ползват на ниски цени общински помещения за партийни цели", допълни Паскалев.

Изцяло подновена е инфраструктурата в съставните на община Благоевград села. Кметът не пропусна и онова, което ръководството не е успяло да свърши през своя мандат. "Не успяхме да направим от казармата в областния център парк. Не успяхме да изпълним проекта за разширение на бул. "Димитър Солунски", каза той. Кметът напомни, че следващото общинско ръководство и местен парламент ще трябва да довършат проектите за зала "22 септември", за подобряване инфраструктурата в "Старо Струмско".

"Оставям Общината без кредити и без неразплатени сметки", увери Костадин Паскалев. Той оставя на своя наследник да довърши вече спечелените от настоящето раководство проекти за подобряване инфраструктурата в кв. "Освобождение", за корекция на деретата в с. Еленово и изграждане на информационен център.

"Оставям на следващото ръководство да довърши и проекта за изграждане на кръгово кръстовище при Строителния техникум в Благоевград. Проектът вече е изработен, оставя да се доведе докрай", каза още Паскалев.

Според градоначалника програмата е изпълнена и благодарение на ползотворната работа на Общинския съвет. "И аз благодаря на всички общински съветници, които проявяваха разум. Противопоставянето е полезно, когато то е двигател и е конструктивно. Празното политическо говорене, празното противопоставяне, мотивирано от лични отношения, няма стойност", категоричен бе кметът.

 

Още за отчета на кмета Костадин Паскалев вижте ТУК

 

КОМЕНТАРИ

Елезов13:01 - 17.09.2011
"в която се предлага услугата "ин витро"" - кметът ли го прави това инвитро.Тия журналисти са напълно изкуфели. Драскачи
Елезов13:00 - 17.09.2011
"в която се предлага услугата "ин витро"" - кметът ли го прави това инвитро.Тия журналисти са напълно изкуфели. Драскачи
гражданин10:15 - 17.09.2011
Абе хора не виждате ли че Паскалев оправи целия град, какво хулите какво плюете. Малко реално погледнете нещата!
Нина14:49 - 16.09.2011
Мима,стига си правила свирки на Л.П......В,той е дъртия лъжльо!

FACEBOOK