Костадин Паскалев иска „друг лидер“ на БСП

снимка: infomreja.bg, архив

На конгреса на БСП трябва да се случи сериозен дебат, който да излъчи лидери. Това каза Костадин Паскалев, бивш министър на регионалното развитие и благоустройството и бивш кмет на Благоевград като член на БСП, цитиран от dnes.bg.

Според него е нужно да има изцяло нов Национален съвет с „друг лидер”. Това може да бъде и Първанов, и Станишев. Според Паскалев предимство в момента имал Първанов от гледна точка на опита и изборите, които е печелил.

Станишев обаче също имал плюсове от гледна точка на социалната политика, която е водил в държавата.

“Ако смисълът на един конгрес е едни хора да се настанят на едни кресла, няма смисъл от този конгрес. Кандидатите за лидер на партията трябва ясно да заявят какви са политиките, които предлагат“, смята Паскалев.

Относно битката Станишев-Първанов Паскалев беше категоричен, че „най-малкото ученикът трябва да уважава учителя си“. 

„Когато в една партия е доведена до това, че е важен лидерът й, тогава механизмите в партията не работят”, подчерта Костадин Паскалев.

На конгреса е важно какво ще се случи от гледна точка на идеите и политиките, които ще се предложи БСП пред обществото, каза още бившият кмет.

Според него всеки конгрес трябва да започва с оценка на настоящото управление. Като провал на управлението на страната Паскалев посочи доходите на населението, здравната реформа, бизнес климата и усвояването на еврофондовете.

Той смята, че бившият премиер Сергей Станишев е имал категорични успехи в управлението си именно по отношение на доходите и за приемането на страната ни в ЕС.

„Той обаче трябваше да каже какво се случваше в горите, пътищата, какви бяха тези групировки, които овладяваха конкретни процеси. Трябваше да има лице да застане пред обществото и да коментира сегашните групи и групировки, които се оформят от сегашното управление”, каза Паскалев. /dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

ох ох ох17:51 - 27.03.2012
От къде ги има толкос пари?Заплата на един кмет е около 2-3 хил.лева!!! Ако това е вярно,то той е крал до безобразие!? Това е милата ни държава днес,разбойници управленци,мъродери и предатели! Паскалев предаде идеята,другарите си и България! Срамно е той и такива като него да дават акъл и препоръки!Срам ни е да кажем,че е бил при нас в БСП!Развратник!
ха ха ха14:43 - 26.03.2012
Тоя човек защо се занимава с глупости незнам? Той има пари да купи цял благоевград , вместо да си ги харчи, тръгнал с политика пак да се занимава ха ха ха !!!!!!
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK