Костадин Ангелов в Кюстендил: Лъжа е, че областните градове ще бъдат затваряни с КПП-та

Костадин Ангелов, снимка: МЗ

Днес здравният министър посети болницата в Кюстендил

Грозна лъжа е, че в областните градове ще бъдат изградени КПП-та и държавата ще бъде затворена. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Ангелов на брифинг в Кюстендил днес.

Той обясни, че Министерството на здравеопазването и държавните здравни власти следят всички цифри за разпространението на коронавирусната инфекция.

Те са общо достъпни за медиите и за обществеността, всеки може да ги види както на Единния информационния портал за коронавируса, така и на сайта на Европейския център за контрол на заболяванията.

Министър Ангелов беше категоричен, че решенията, които се взимат от държавата, са напълно прозрачни и са мотивирани на базата на общодостъпните данни.

„Тези сайтове, които разпространяват тази грозна лъжа, го правят абсолютно осъзнато и целенасочено, като злоупотребяват със страховете на бъларските граждани. Това е абсолютно недопустимо“, подчерта министърът.

Проф. Ангелов недвусмислено заяви, че единствените мерки, които гражданите трябва да спазват, са честото миене на ръце, спазването на разстояние един от друг и носенето на маска на закрити публични места.

„Други мерки няма“, посочи той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK