БСП – Дупница, в готовност за оказване на помощ към институциите

Снимка: Личен архив

Предлагат към Кризисния щаб да включат представители на всички политически партии

Общинският съвет на БСП – Дупница, излезе с позиция по повод въведеното извънредно положение в страната. Ето и пълният текст, предоставен на ИНФОМРЕЖА.

Във връзка с извънредното положение в страната и необходимостта от обединение на всички граждани, институции и организации от всички обществени сектори в действията срещу заплахата от разпространение на Ковид-19, Общинският партиен съвет на БСП – Дупница, заявява готовност за оказване на помощ и подкрепа на институциите, които пряко са ангажирани с осъществяването на кризисните мерки.   

Без да подценяваме усилията, работата и всичко направено до момента от Кризисния щаб към Община Дупница, обаче трябва да отбележим, че сред част от населението има усещане за липса на информираност за дейността му. Ето защо, водени единствено от загриженост и желание да бъдем полезни в тази трудна битка, която всички ние днес водим, предлагаме Кризисният щаб към Община Дупница да бъде разширен и в него да бъдат включени представители на всички политически групи в Общински съвет – Дупница.

Общинските съветници, като представители на гражданите в управлението, имат възможността да бъдат в непосредствен контакт с тях и да откликват на питания и сигнали във връзка с извънредната ситуация. За да могат да реагират адекватно обаче, самите те трябва да са част от организацията и координацията на действията на институциите.  

Общински съвет на БСП - Дупница, заявява своята готовност да се включи с всички сили и средства в организацията на дейността на Кризисния щаб. Нашето желание е за своевременни и адекватни действия не само в сферата на здравеопазването, но и в социално-икономическия живот в община Дупница.

Необходима е подкрепа на най-уязвимите групи в обществото - възрастни и социално слаби, такива с хронични заболявания, хора с увреждания, самотни родители в невъзможност да гледат децата си заради затворените детски градини, бременни жени и такива в процедури на ин-витро. Заявяваме своята готовност да им окажем помощ, включително при необходимост и с организацията на доброволческа група към Кризисния щаб.

Едновременно с това отсега трябва да мислим и за подкрепа на местния бизнес, който вече страда заради противоепидемичните мерки. Ето защо групата на БСП в Общински съвет – Дупница е готова да внесе докладна записка, с която ще предложим собствениците на фирми, ползващи общински търговски площи и терени, да бъдат освободени от наем за периода на извъредното положение.

Нека да обединим усилия и заедно да се опитаме да смекчим социално-икономическия удар, който всички ще понесем в кризата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK