Корупция в приходите разтревожи БСП преди вота

Снимка: Infomreja.bg

Корупция в приходите разтревожи БСП преди вота. От парламентарната трибуна лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че на 20 декември от БСП са поискали да предостави информация за извършена проверка от ДАНС и от прокуратурата в приходните агенции.

Тя обясни, че на 9-ти януари 2018 г. в секретното деловодство на парламента са постъпили три документа: доклад на ДАНС, доклад на прокуратурата и писмо от финансовия министър Горанов.

"За съжаление законът ни забранява да си служа с имена на хора, имена на фирми и числа за злоупотреби и корупция", коментира Нинова. По думите й в резултат на тези проверки и на разпит на свидетели и експертизи е направен извод за "заплаха за финансовата сигурност на страната и от там за националната сигурност - от правоохранителните органи на страната, не от опозицията", подчерта Нинова.

"По-лошо - тези констатации с указания на главния прокурор стоят на бюрото на българския министър-председател Бойко Борисов от август месец 2016 г. Сега сме 17 януари 2018", констатира лидерът на левицата.

По думите й проблемът е същият и продължава да е заплаха за финансовата сигурност. Нинова поиска документите да се разсекретят или да бъде проведено закрито заседание на парламента.

По думите й тогава управляващите следва да се замислят какви мерки да вземат, не само да се справят с корупцията, но и да гарантират финансовата стабилност и националната сигурност на страната. Нинова настоя и за спешно свикване председателски съвет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK