Корнелия Нинова: Вътрешнопартийното допитване дава мандат за обединение на левицата в коалиция

Снимка: БСП

Резултатите от проведеното вътрешнопартийно допитване дават мандат за обединение на левицата в коалиция заедно зад една обща президентска двойка.

"Благодаря на структурите на партията за перфектната организация, на членовете, които са гласували, на актива на „Позитано“ и на Централната избирателна комисия в партията и на общинските такива. Постигнахме много висока активност в това гласуване – 72 382 членове на партията са участвали или 72,45 %", съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

За явяване на БСП в коалиция с други партии на президентските избори искат 72% от гласувалите, самостоятелно - 23 %, да се подкрепи друга партия - 0,56 %. 3, 14 % искат БСП да подкрепи независим кандидат.

В коалиция с партиите от „БСП лява България“ искат 84 %, с АБВ – 52 %, с Движение 21 - 49 %, с други партии в ляво 37 %, с ВМРО – 36 %, с "Атака" – 32 %, с НФСБ – 23 %, с ДПС – 13 %.

"Уверявам ви, че вътрешнопартийните допитвания ще станат практика в партията. Това показа едно друго отношение към нашите членове и те го оценяват. Отнесоха се много сериозно. Отправяме покани днес към АБВ, Движение 21, ВМРО и другите партии в ляво от понеделник за срещи с тях в парламента открито, прозрачно, пред медиите, разговори с тях за обединението за обща президентска двойка и платформа на тази президентска двойка. Искаме възможно най-бързо да излезем с кандидатите си", заяви още Нинова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK