Корнелия Нинова в Гоце Делчев: Социално-икономическите мерки са неадекватни на кризата

Снимка: БСП

Нинова взе участие в отчетно-изборната конференция на БСП в Гоце Делчев

“Социално-икономическите мерки са неадекватни на кризата. Кризата от COVID-19 ни даде тежки уроци. Време е за смели действия. Само нова субсидия за болниците няма да реши нито един от проблемите в здравеопазването. Нужна е наредба за определяне на възнагражденията на лекари и сестри. Да има базова заплата и над нея да се надгражда според финансовата състояние на болницата".

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Гоце Делчев, където взе участие в отчетно-изборната конференция заедно с депутатите от ПГ на “БСП за България” Богдан Боцев, Тома Томов и Николай Бошкилов. 

Според Нинова болниците не трябва да са търговски дружества, а ДДС-то на лекарствата трябва да се намали.

"Истинското решение за ниските пенсии е тяхното преизчисляване с нов коефициент на средноосигурителния доход, а не 50 лв. подаяние. Средствата за икономиката да се инвестират във високотехнологични производства, а не в приближени и колекторските фирми. Да се подкрепят петте икономически сектори, които носят най-голям ръст в БВП. Но за тези мерки трябва правителство с доверие и с капацитет. Това на Борисов няма  и двете. То е част от кризата, а не нейното решение”, каза още Корнелия Нинова. 

Тя поздрави партийната организация в Гоце Делчев за нейната работа и благодари за резултатите на изборите. В Гоце Делчев БСП има седми мандат кмет в лицето на Владимир Москов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK