Корнелия Нинова: Три големи фирми прибират 122 милиона лева

Снимки: БСП

"Закупуването на нови касови апарати е голям удар по малкия, средния и семейния бизнес. Управляващите искат да изсмучат 122 млн. лв. от семейните фирми и кварталните магазинчета, като ги принуждават да си закупят нови касови апарати. Защо? Скоро ги накараха да си купуват такива. Те си ги регистрираха и са в гаранция още“.

Това заяви на среща със софиянци от столичните райони „Надежда” и „Връбница” лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите й единственото обяснение за тази мярка, която засяга около 400 000 фирми, е лобиране в интерес на три производителя на касови апарати.

„Управляващите искат да приберат тези 122 млн. лв. от кварталния магазин, който едва свързва двата края”, заяви тя.   „За да покрият този разход, ще се увеличат цените на стоките и услугите“, подчерта Нинова.

Тя се позова на експерти, според които ефектът от тази мярка е спорен. „Вместо да направят електронното управление, което да успокои бизнес средата и да внесе повече прозрачност, те  създават нова пречка пред икономиката“, заключи Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK