Корнелия Нинова се среща с главния прокурор Иван Гешев заради кризата в Перник

Снимки: Община Перник

Организират национална кампания за доставка на вода

„В тази ситуация ни е нужна подкрепа от всеки. Благодаря на г-жа Корнелия Нинова, че дойде в Перник, за да изслуша проблемите ни, както и на всички, които продължават да помагат на града и общината. Перничани са изправени пред голяма криза, затова е нужно да работим бързо и в синхрон с държавните институции“. Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров след среща с председателя на БСП Корнелия Нинова.

Той добави, че на пречиствателната станция се създава нуждата организация, за да започне изключително наложителният ремонт, който да гарантира, че дори и при замътняване на водата до потребителите тя ще достига чиста.

„Днес имам и среща с министър Караниколов и зам.-министър Нанков, свързана с организацията за подмяната на водопроводната мрежа в Перник. Това е най-големият проблем пред общината в момента, защото какъвто и режим да наложим, водата изтича по улиците на града. След разговорите ми с премиера Борисов той се убеди, че това е най-важната стъпка, по която да се работи, за да гарантираме чиста и качествена питейна вода на перничани, и за да спрем течовете“, обяви кметът на община Перник.

Градоначалникът каза още, че заради юридически спънки е имало двувластие във В и К дружеството в Перник. Той уточни, че проблемът вече е изчистен и от два дни прокуристът на В и К – Перник вече прави доста по-добра организация и по изпълнението на водния режим и по мерките, които трябва да бъдат изпълнени.

Сред срещата си с кмета на община Перник, Корнелия Нинова обясни, че са три темите, които хората са поставили и очакват реакция.

“На първо място поставиха остро въпроса за отговорността - кой е отговорен за тази криза в Перник. Те не приемат липсата на информация по разследването, поради което поех ангажимент още днес да поискам среща с главния прокурор Иван Гешев и да потърся информация докъде е стигнало разследването“, уточни Нинова.

След разговор с главния прокурор, стана ясно, че срещата ще се проведе на 6 януари. Другият въпрос поставен на срещата бе свързан с дългосрочна програма за подмяна на водопреносната мрежа в града, на довеждащите водопроводи и на пречиствателните станции.

“Правителството да изпълни заявката си за средства за тази подмяна. Положението е бедствено, предстоят тежки месеци и това, от което имат нужда хората, е вода. Затова ме помолиха и поемам този ангажимент да организираме и обявим национална кампания за доставката на вода в Перник. Обръщам се към всички - да бъдем съпричастни с перничани”, каза още Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK