Корнелия Нинова: Поздравявам ГЕРБ за победата, но голяма коалиция не е възможна!

Снимка: Нова ТВ

"Поздравяваме ГЕРБ за победата, но голяма коалиция между нас не е възможна." Това беше посланието на лидера на БСП Корнелия Нинова в изборната нощ. Ние ще направим кабинет, ако най-голямата политическа сила не успее, каза още тя.

Нинова направи кратко изявление за медиите на "Позитано" 20 и обяви, че по-подробна пресконференция ще даде, след като бъдат известни пълните резултати от предсрочните парламентарни избори.

За петте минути на своето изявление лидерът на БСП отправи два пъти поздрав към победителите. С тези думи започна словото й. Тя обаче каза, че Изпълнителното бюро на БСП се е събрало, обсъдило е междинните резултати и затова категорично може да заяви - ако БСП бъде поканена на разговори от ГЕРБ, ако й бъде предложено участие в коалиция - няма да приеме. И обясни защо: "В политиката има принципни неща, ние сме заявявали в кампанията и по принцип, че програмите ни са сериозно различни, че сме алтернатива на ГЕРБ."

"Благодаря на всички онези близо 1 млн. българи, които повярваха, че ние сме промяната и ни подкрепиха. Благодарим на тези, които избраха промяната.  Преди година имахме 10% подкрепа, сега имаме около 30%. Това означава, че посоката ни е правилна.  Потвърждаваме резултатите на президента Радев от първи тур. Продължаваме промяната", каза Корнелия Нинова.

Елена Йончева и Валери Жаблянов бяха от двете страни на Нинова. Заедно с лидера на БСП пред медиите застанаха  и Кирил Добрев, Жельо Бойчев, Красимир Янков, Весела Лечева, Крум Зарков, Драгомир Стойнев - почти цялото Изпълнително бюро. /Епицентър.бг/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK