Корнелия Нинова от Пловдив: Нека вдигнем глава и заедно да бъдем горд и свободен народ!

Снимки: БСП

Лидерът на социалистите поздрави българите по случай 3-ти март

"Да е честит празникът на свободата. Поклон пред хилядите български, руски, беларуски, украински, полски, финландски, румънски, черногорски и сръбски воини загинали в Руско- турската освободителна война.

Паметен завинаги остава подвигът на българските опълченци. Те дадоха живота си, за да я има Родината ни. Днес всеки българин, където и да се намира, носи в сърцето си частица гордост и свободолюбие.

Това ни събира в едно. Защото да си българин е състояние на духа. Дух на достойнство, на съзидание, на непримиримост към всяко потисничество и несправедливост.

От този дух имаме нужда и днес, защото много страхов отнемат от силата ни. Но ние можем да ги преодолеем. Нека вдигнем глава. Да подадем ръка на уплашените и слабите. Да ги преведем през трудностите и заедно да бъдем горд и свободен народ. Това, което ни научи Освобождението и което трябва да завещаем на следващите поколения българи е, че свободата води след себе си развитие."

Така поздрави българите на Националния ни празник председателят на БСП Корнелия Нинова от Пловдив, където пред Паметника на освободителите лидерът на българските социалисти отбеляза 143-те години от Освобождението на България. Нинова поднесе цветя и сведе глава в знак на преклонение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK