Корнелия Нинова настоява за спешно разследване и наказание на виновните за инцидента в Белица

Корнелия Нинова, снимка: infomreja.bg

"Агресията и омразата, които предизвикаха ГЕРБ на тези избори, взема неконтролируеми размери. Няма да допусна нито един гражданин на област Благоевград да бъде бит и малтретиран безнаказано. Искам бързо разследване и съответно наказание за виновните. Ще сигнализирам всички институции за случая в Белица и ще настоявам за адекватна реакция".

Това е позицията на депутата от Коалиция за България и областен лидер на БСП – Благоевград Корнелия Нинова по повод инцидента с общинския председател на БСП в Белица Лазар Банков, който бе нападнат снощи от недоволни от изборния резултат за кмет на общината.

Както ИНФОМРЕЖА първа съобщи, в късните часове вчера протестиращи изпочупиха прозорците на кметството в Белица и на клуба на ДПС. Недоволствата бяха породени от спечеления за пореден път местен вот от досегашния кмет Ибрахим Палев от ДПС. Според протестиращи, вотът е манипулиран и резултатът не е обективен.

Агресията се пренесла и върху общинския лидер на БСП в града Лазар Банков, който бил нападнат и бит. Част от местните жители, разгневени от победата на Палев, смятат, че той е изиграл основна роля за победата на досегашния градоначалник.

Балотажа в Белица изгуби Хасан Илан, който участва в изборната надпревара от името на широка коалиция от партии, включваща и БСП. От неговия щаб ще настояват за касиране на изборния резултат в планинската община.

Тази сутрин пред сградата на кметството в планинското градче се събраха над 300 местни жители, недоволни от избоните резултати и от победата на Ибрахим Палев от ДПС. На протеста се появи и депутатът от ГЕРБ Любен Татарски, който успокои протестиращите. От 17 ч. днес в центъра на Белица отново се организира протестен митинг.

 

КОМЕНТАРИ

Славчо08:44 - 01.11.2011
Само така, Корнелия. Супер си.
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK