Корнелия Нинова: ГЕРБ носят вина за поведението на Волен

Корнелия Нинова, снимка: БГНЕС, архив

Премиерът Бойко Борисов трябва да обясни защо допусна държавата да се управлява и крепи от една крайна националистическа партия, каквато е „Атака”. Поведението на Волен Сидеров пред софийската джамия и в студиото на БНР е недопустимо и крайно опасно. Ако той не бъде спрян, напрежението може да ескалира до изборите. Това заяви депутатът от БСП Корнелия Нинова. Според нея ГЕРБ също носят вина за грозния сблъсък между християни и мюсюлмани в центъра на София, защото са допуснали мнозинството в парламента да зависи от „Атака”.

Социалистите смятат, че поведението на Волен Сидеров е плод на изкуствено предизвикана ситуация, за да може да увеличи подкрепата си преди изборите.

„Искам да уверя българските мюсюлмани да бъдат спокойни и да не се поддават на политически провокации. Няма да допуснем на техен гръб да се правят политически акции. Тези хора са честни, трудолюбиви и много бедни. Вместо да се създава изкуствено напрежение, всички трябва да защитим техния поминък”, коментира Корнелия Нинова.

Според депутатката, ако ГЕРБ изгуби президентските и местните избори, ще има основание за извънреден парламентарен вот, както прогнозира лидерът на ДПС Ахмед Доган.

КОМЕНТАРИ

da ama ne12:18 - 25.01.2013
ne GERB vie i vshte ortaci ot DPS koito gi vnedriha v parlamenta sas mnogo pari
Код за сигурност, въведете кода 7jk