Корнелия Нинова: Днес народът е по улиците и мястото на БСП е при него

Снимка: БСП

Днес не се провежда пленум, а сбирка по интереси. Тя не може да взима решения за БСП

"Днес членове на Националния съвет провеждат нелегитимно заседание на колективния орган на партията. За да има заседание на Националния съвет, трябва да има 93 присъстващи от 185-членния състав. Присъстват 74 по официален списък. Това не е пленум на Националния съвет - официалният колективен орган на БСП, а сбирка на членове на НС по интереси. Тя е нелегитимна и не може да взима решения, важащи за БСП". Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

Тя припомни, че на 13 юни е имало редовно заседание на Националния съвет, на което е изнесла доклад - оценка за управлението. "В него много ясно казах - мафиотско-олигархичен модел на управление. Единственият изход от ситуацията в страната е оставка на кабинета. Предложих - общонародна подписка за вот на недоверие и внасяне на такъв вот. Тези членове на НС на БСП, които днес са се събрали, тогава отхвърлиха оценката на правителството в доклада и не го приеха. Отхвърлиха предложението за участие в протести и подписка, която да предшества вот на недоверие. Те предложиха национална кръгла маса с ГЕРБ", подчерта Нинова.

Лидерът на БСП увери, че се изпълнява взетото на 13 юни решение за вот на недоверие - в сряда парламентарната група на левицата внася вота на недоверие в Народното събрание. "Призоваваме всички, които искат промяна на модела на управление, независимо от партийната си принадлежност, в деня, когато този вот ще бъде дебатиран в парламента, да ни подкрепят извън него", заяви Корнелия Нинова.

По думите на Нинова в момента държавата е в институционална криза, а народът е по улиците и мястото на БСП е при него. "Колективните легитимни органи на партията отдавна са взели решение - оставка на този кабинет. Ако за 4 години някои членове на НС не са разбрали, че ние искаме оставка, че се борим с паралелната държава, че се борим със задкулисието и мафията, която ни управлява, и днес са се събрали да решат какво да правим, то толкова по-зле за тях. Ние 4 години последователно провеждаме тази политика, приета от Конгреса и от Националния съвет на партията", подчерта тя.

Корнелия Нинова призовава членовете и симпатизантите на партията да не се поддават на провокации: "Това, което се случва днес, е провокация. Това е опит, поредният за 4 години, да бъде разколебана БСП отвътре. Членовете и симпатизантите на БСП сте истинската сила на партията. Четири години ни подкрепяте и четири години провеждаме като политика това, което сте ни възложили. Сега е ключовият момент да завършим тази битка - този модел на управление да си отиде. Оставка и нормална държава с умни, почтени, грамотни и компетентни хора, които да я управляват", завърши Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK