Оспориха и изборите за кметове на Дъбница и Огняново

Снимка: Infomreja.bg

Жалбите са подадени от Мустафа Мейзин и Иван Ижбехов

В Административен съд – Благоевград, постъпи жалба от Мустафа Мейзин против решение №175 от 04.11.2019г. на Общинска избирателна комисия - Гърмен, с което е обявен за избран за кмет на кметство село Дъбница на втори тур - Синем Бекирова.

Жалбоподателят оспорва решението на ОИК като незаконосъобразно. Мустафа Мейзин посочва в жалбата до Административния съд, че действителни бюлетини с отбелязан вот за него са записани за Синем Бекир.

Жалбоподателят посочва и доводи за гласували на балотажа избиратели със спорно право на гласуване за кмет на населеното място.

В Административен съд – Благоевград, постъпи още една жалба срещу решение на ОИК-Гърмен. Иван Ижбехов, кандидат за кмет на село Огняново, оспорва решение №176 от 04.11.2019 г. на Общинска избирателна комисия Гърмен, с което е обявен за избран за кмет на кметство село Огняново на втори тур Димитрия Гюрова.

Жалбоподателят оспорва съдържанието и истинността на протокола на ОИК-Гърмен. Посочени са доводи за неправилно броене на бюлетините в СИК №15 в село Огняново.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK