Корнелия Нинова даде старт на предизборната кампания на БСП в Благоевград (СНИМКИ+ВИДЕО)

Кандидатът за кмет на Благоевград - Румен Томов, и лидерът на БСП - Корнелия Нинова, снимка: Infomreja.bg

Кандидат-кметът Румен Томов даде висок залог за развитието на града

Снощи официално бе даден стартът на предизборната кампания за БСП в Благоевград.

Бизнесменът Румен Томов се нагърби с тежката задача да отстоява обещанията си след 27-и октомври, ако получи подкрепата на гласоподавателите като кмет на областния град.

Томов бе приветстван от официалния гост на събитието – Корнелия Нинова, която пристигна в Благоевград специално за откриването, което се състоя в залата на Драматичния театър.

Преди началото, лидерът на червените, заедно с местните си съпартиици поднесе цветя пред паметника на Димитър Благоев, чието име носи градът.

Нинова бе посрещната от Томов с букет червени рози, а по-късно с тематичната „Една българска роза“ сестри Филатови поздравиха всички присъстващи в препълнената зала.

Кандидатите за кметове и общински съветници от листата на "БСП за България" бяха посрещнати с традиционните възгласи "Победа".

Общинският председател на БСП – Любен Милев, благодари на всички за подкрепата и изрази надежда, че с избора на Томов ще се промени Благоевград.

Милев начерта и основните приоритети, заложени в програмата на кандидат-кмета.

Румен Томов от своя страна обеща, че работата му ще се отрази осезаемо на града – на млади и стари, на малки и големи, ученици, деца, студенти, на работещите и търсещите работа.

Специално на крака стана многоуважаваният бивш кмет на Благоевград Костадин Паскалев, който, напомни Нинова, даде заявка, че кандидатът, подкрепен от БСП, е силен и достоен.

„Щом Коцето Паскалев ти стана на крака, значи в теб са вложени много надежди“, пошегува се лидерката.

Развълнувана излезе на сцената Нинова, която с въздишка започна:

"Където и да бях след това, част от сърцето ми остана в Пиринския край. Боли ме, че Благоевград не развива възможностите и потенциала, които има – човешки, икономически, за наука, за производство, за култура. Тук има хиляди млади хора - студенти. Боли ме, че при тези възможности за развитие, тук е една от най-ниските средни работни заплати в страната.

Искаме този потенциал да се използва и да превърнем Благоевград от символ на корупция в символ на благополучие за благоевградчани. Предизвикателството пред кандидатите е да върнат достойнството на благоевградчани и да реализират перспективата за града. Всеки може да се открие в програмата на нашите кандидати - и себе си, и семейството си". 

Нинова не забрави да засегне и наболялата тема за заплатите на медицинските сестри като сподели:

"От няколко седмици при нас идват медицински сестри, изключително тревожни от това, което се случва в сектора. Те не се борят само за заплатите си. Най-голямата им тревога е, че медицинските кадри изчезват. От дълго време говорим за това и никой от управляващите не прояви интерес. Видях голяма част от решението в програмата на Румен Томов за Благоевград, където пише - всички власти с общи усилия ще увеличим бройките за медицински сестри, за акушерки в универистета тук и ще открием нова специалност - парамедици. Една прекрасна идея, която може да тръгне от Благоевград и да дадете нещо, от което цяла България има нужда".

Преди официалната част Корнелия Никова направи кратък коментар пред журналисти, в който заяви:

"Имаме и амбиция, и шансове да променим управлението на Благоевград.

Тук съм да подкрепя Румен, листата, заедно и като отбор да вървим и през кампанията, и към резултата.

Програмата, която са направили колегите, е страхотна – много ясна и много конкретна, за промяна в управлението на града.

Аз и емоционално съм обвързана с този край и ме боли за това, че Благоевград не развива възможностите и потенциала, който има – и икономически, и човешки, за наука, за туризъм, за всичко. Има огромни възможности.

Боли ме за това, че сме в дъното по заплати, с 800 лева – това е една от най-ниските заплати в страната, при тези възможности за развитие на бизнес и на икономика – университети, млади хора...

Искаме този потенциал да се използва и да превърнем Благоевград от символ на корупция, както е напоследък, в символ на благополучие за благоевградчани".

Тя отправи и своите послания към избирателите:

"Вие сте хора с много силен характер. Благоевградчани са особени хора, хора с характер, с воля и е във вашите ръце е да помогнете и заедно да подобрим живота ви.

Просто вдигнете глава! Имате самочувствие. Във вашите ръце е всичко – да променим и града, и възможностите за вас самите.

Бъдете активни, бъдете смели! Не се страхувайте! Не се притеснявайте! Излезте и гласувайте!

Призовавайте за тази промяна, от която и Благоевград, и неговите жители имат нужда!

На добър час!"

На журналистически въпрос дали кампанията, не само в Благоевград, а в цялата страна, носи порочен характер, Никова коментира:

"Кампанията е непочтена. Вадят се много лъжи, манипулации, компромати с опит да вкарат нашите кандидати в обяснителен режим.

На всички казвам: Не се поддавайте, бъдете позитивни и усмихнати!

Всеки от нашите кандидати е разработил визия за развитие на своята община. „Визия за България“ наистина се превърна във визия за всяка община. Това е нашата сила и нашето оръжие – конкретни ангажименти, почтени хора, които се изправят пред съгражданите си и участват в състезание за тяхното доверие.

Каквато и да е кампанията, ние ще бъдем силни, активни и продължаваме напред!

На сцената до Томов бяха представени всички кандидати за общински съветници и кметове по населени места, сред които и кандидатът за поста в Сандански – Младен Тимчев.

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК 

 

Румен Томов, снимка: Infomreja.bg
Костадин Паскалев, снимка: Infomreja.bg
Сестри Филатови, снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK