Корнелия Нинова: Борисов избра властта пред майките

Снимка: БСП

 "Днес всички трябва да кажем, че не приемаме цинизма на Валери Симеонов и правителството срещу майките на деца с увреждания“. Това каза председателят на НС на БСП на тържеството по случай 125-та годишнина от създаването на Старозагорската партийна организация.

Тя заяви, че социалистите не приемат и двойно по-големия цинизъм на Бойко Борисов, който каза, че ако приеме оставката на вицепремиера, правителството ще си отиде.

„Днес Борисов плаши народа, че ако той си отиде, ще настъпи хаос. По-голям хаос от неговото правителство няма“, категорична бе Корнелия Нинова.

Лидерът на левицата заяви, че Борисов ще остави след себе си пустиня, разсипана система на образование и здравеопазване, нищета, бедност и съсипана икономика.

„Ние няма да се оправдаваме с това тежко наследство. Ще има ред и правила в държавата. Ще има модерна икономика, образование обвързано с нея, достъпно и качествено здравеопазване и балансирана външна политика. Ще работим за това- достойни българи да живеят в достойна държава“, заяви още Нинова. Тя призова премиера да не плаши народа с хаос и служебен кабинет на Румен Радев.

„Разчитаме на енергията на хората, за да покажем че БСП е отговорна партия, че може да изведе страната ни на нов път със своята „Визия за България“, каза още лидерът на социалистите. Корнелия Нинова изтъкна, че от БСП се изисква не само да даде пример- каква трябва да е визията за развитието на България, но и да събере националната енергия, да я реализира, защото изчезваме като народ. „Неравенствата и бедността стават чудовищни след всички тези години на преход", заяви Нинова. Тя  допълни, че левицата предлага разговор за край на модела на прехода.

„Искаме да върнем държавата в икономиката. Няма повече да правим икономика за 5-6 олигархични фирми и те да смазват малкия и среден бизнес. Няма да даваме на концесии държавните богатства, БДЖ, летища, ВиК сектора. Няма държавните предприятия да се управляват на партиен принцип“, категорична бе Корнелия Нинова. Председателят на БСП обясни, че левицата иска икономика, в която е планирано, че България има възможност да развива пет сектора и те ще получат своето регионално развитие и тази икономика да бъде свързана с образованието.

„Търсим подкрепа от хората, за да знаят, че когато управляваме, болниците няма да са търговски дружества. Ще има регионални структури на здравеопазването, защото не може 80% от болниците да са в три града в страната“, отбеляза Корнелия Нинова. Тя каза още, че БСП ще спре и подмяната на съдържанието на българските учебници. Левицата иска един учебник по предмет в цялата държава и не приема джендър идеологията в училище. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK