Корления Нинова: БСП е готова за предсрочни избори

снимка: infomreja.bg

БСП е готова за предсрочни избори. Това управление да си ходи, нас това не ни плаши. Така  Корнелия Нинова коментира думите на премиера от тази сутрин по bTV, че е готов да си подаде оставката, ако протестите в страната продължат. Депутатката бе категорична, че социалистите ще подкрепят народното недоволство и общонационалния митинг, който се подготвя за 30 ноември.

"Ние заставаме зад земеделските производители, които си искат обещаните от министрите Симеон Дянков и Мирослав Найденов допълнителни 230 млн. лева, договорени още през октомври. Преди дни внесох официално предложение в бюджета за догодина да се заложи тази допълнителна сума за родното земеделие", обясни народната представителка.

От БСП ще настояват да не се увеличават студентските такси. Кметът на Симитли Апостол Апостолов е поискал съдействието на Корнелия Нинова за държавна финансова подкрепа за изграждане на втори етаж на детската градина в село Долно Осеново, тъй като капацитетът на сградата е 60 деца, а малчуганите, желаещи да посещават забавачницата са два пъти повече.

Градоначалникът на Петрич Вельо Илиев пък очаква държавни пари за довършване на канализацията на село Кулата.
Социалистите са готови с алтернативен проектобюджет за 2012 година, изготвен от екип от експерти. От БСП предлагат да се увеличи приходната част с още 1 млрд. лева, събрани от акцизи, ДДС и корпоративен данък.

Според тях държавата трябва да изплати най-накрая 450 млн. лв., които дължи на фирмите. Малкият и среден бизнес може да получи подкрепа от Банката за развитие, ако държавата задели 500 млн.лв. за това. Социалистите смятат, че в бюджета трябва да има перо от 20 млн. лв. за подпомагане на чуждестранните инвеститори.
 

КОМЕНТАРИ

ХАХАХАХА09:02 - 29.11.2011
С какво ще плаши пък оня Бойко, с оставка- отново гавра с народа. Защо не си я дава тази оставка? Ето протестите започнаха и все повече се разрастват.Но не - това е само прах в очите на хората. Та нима не видяхме на последните избори какво направи, с диктата, с натиска, с мутренско поведение с цел да не изгуби изборите и да си подсигори още близо две години самоуправление. Сега нерече зърнопроизводителите "зърнаре", преди пенсионерите "лош материал", до къде ще му достигне простотията и да продължава да обижда обикновения човек? Браво на Корнелия. Ние вярваме, че БСП ще успее да промени социалния живот. Ние разчитаме на това и ще Ви подкрепим. Не се предавайте! Ние сме с Вас!Боийко никога не може да достигне ума и интилигентността на Сергей Станишев. Който не е гледал записа на избора на Сергей на Пес е пропуснал да се убеди в това. И най-вече речта му без да чете, без да се притесни и точни думи. Ето за това Бойко може само да мечтае.
иван08:53 - 29.11.2011
Ами , да ! Ако не са помаците от Осеново и цигането от Симитли и Крепник ,кой ще го избере Поли.
Кристиян18:38 - 28.11.2011
Давайте всичко от БСП.....Във вас ни е надеждата,много успех и ПОБЕДА!
ХАХАХИХИ17:56 - 28.11.2011
я пък тая Курнелинка може да не е Бойко но и вие няма да сте.Да ме заплюеш ако не съм права Курнелио я вкарате един депутат я не мазна муцунко.

FACEBOOK