Кооперативните и фермерски пазари в Гърменско отново ще работят

Снимка: Infomreja.bg

Те ще работят при спазване на противоепидемичните мерки

В своя заповед кметът на община Гърмен – Феим Иса, нарежда да се създаде организация за функциониране на кооперативните и фермерските пазари в общината, като за това се вземат необходимите противоепидемични мерки. Те включват разширяване площта на пазарите, поставяне на информационни табели за спазване на мерките, направа на заграждения, за да се предотврати струпване на хора, определяне на задължително еднопосочно движение.

Между продавачите и клиентите трябва да се осигури разстояние от поне два метра, като и двете страни спазват предпазните мерки. 

Нужно е да се даде възможност за достъп на стопаните до обработваемите земеделски площи и възможност на земеделските производители за реализация на тяхната продукция (зеленчуци, плодове, посевен и посадъчен материал и друга готова продукция) при спазване на всички изисквания за намаляване на риска от COVID – 19.

В заповедта се казва още:

„За осигуряване на непрекъснатост на дейностите по отглеждане на селскостопански животни, по преработка на суровини и производство на фуражи, при налагане на карантина на контактните здрави лица, работещи в животновъдните ферми, преработвателните предприятия, същите могат да продължат работа  с нарочно предписание, като могат да напускат домовете си с цел придвижване до работното място, което гарантират с лично подписана декларация. Работодателят осигурява условия на работа, които не застрашават околните лица. Задължително е спазване на всички изисквания за лична хигиена, използване на лични предпазни средства и дезинфекция.“

В края на заповедта кметът пише, че контрол по нейното изпълнение ще осъществява лично.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK