Учебната година в Благоевград - открита!

Снимки: Община Благоевград

Кметът даде старт в 3-то ОУ

Кметът на община Благоевград, инж. Румен Томов, откри новата учебна година в III ОУ „Димитър Талев“.

След приветствено слово за "Добре дошли" на директора на училището, Михаил Спасов, и обръщение към всички ученици, прекрачващи прага за новата учебна 2020/ 2021 година, той даде думата на инж. Томов тържествено да я открие.

„Скъпи ученици, уважаеми учители, родители, уважаеми гости,

За мен е чест и огромно удоволствие да ви приветствам с добре дошли и да открия новата учебната година в това прекрасно училище, мога да кажа и родно, тъй като аз съм учил от 1-ви до 8-и клас тук. В него винаги е имало много добри преподаватели, които са изграждали личности, допринесли за Благоевград, обществото и цялата държава. Скъпи ученици, бъдете здрави, упорити, ученолюбиви, защото чрез знанието можете да постигнете това, което искате да бъдете. На Вас учители, желая да бъдете търпеливи. В живота си, човек винаги помни първия си учител, както аз няма да забравя моята първа преподавателка – г-жа Петрова. До ден днешен, колкото и учители да съм имал, тя винаги ще остане в съзнанието ми. Вашите преподаватели ще останат в спомените ви като добри хора, които ви помагат и държат ръката ви докато пишете. Ще ви дават напътствия и съвети, за да израснете като личности и да успеете в живота. Пожелавам ви всичко добро, на вас деца и на вашите преподаватели. Бъдете живи и здрави и се пазете, колкото е възможно.

За мен е чест да открия учебната 2020/2021 година. Благодаря!‘‘

С тържества за учениците от 1-ви, 5-и и 8-и клас, учебната година бе открита в общо 18 училища на територията на община Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK