20 000 къса контрабандни цигари са иззети при акция на ОДМВР-Сливен

Снимки: ОДМВР-Сливен

Контрабандната стока е била скрита в лек автомобил с великотърновска регистрация

Специализирана операция по противодействие на незаконната търговия с тютюневи изделия е осъществена на 17 юни от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен и криминалисти на РУ-Нова Загора.

Контрабандната стока е била скрита в лек автомобил с великотърновска регистрация. Малко след 16,00 часа полицейските служители спират на автомагистрала „Тракия“, в землището на село Дядово, лек автомобил „ Рено Меган“, управляван от водач на 39 години от град Сливен, със спътник мъж на 54 години  от град Свиленград.

В хода на извършените процесуално-следствени действия в автомобила на намерени цигари без бандерол от марката „Кarelia blue“. Общото количество на иззетите цигари е 20 000 къса.

Двамата са отведени в РУ-Нова Загора и с полицейска мярка са задържани за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Операциите, провеждани от ОДМВР-Сливен, по противодействие на престъпленията против данъчната система и установяване на лица, занимаващи се с незаконна търговия с тютюневи изделия продължават.

От началото на 2020 година до сега са иззети близо 53 000 къса цигари без акцизен бандерол и 200 килограма  нелегален тютюн. Образувани за 20 досъдебни производства, от които 10 бързи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK