Контрабандни цигари за 3 милиона заловиха на Кулата

снимки: infomreja.bg

Огромно количество цигари без бандерол заловиха при мащабна акция на ГКПП - Кулата. Нелегалните папироси - 518 мастербокса, са били укрити в камион с унгарска регистрация.

Контрабандата е разкрита след съвместна акция на служиели на Главна дирекция „Национална полиция”, Агенция "Митници" Гранична полиция и НАП.

Да се похвалят с успешната акция на Кулата днес пристигнаха главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, новоназначеният заместник-директор на Агенция „Митници” Николай Попов и Сергей Наков - шеф на Дирекция „Митническо разузнаване и разследване”.

„Искахме да се уверим на терен как функционира съвместният модел на работа, който създадохме между различните институции на 1 юли под ръководството на Върховна касационна прокуратура. Идеята е да се противопоставим на престъпността по линия на контрабандата и на измамите с ДДС и акцизи”, коментира Лазаров.

Той допълни, че при разкриването на подобни измами граничните полицаи вече заемат основна роля, тъй като правят проверка на хора и на стоки.

„Досега капицететът на тази служба не беше използван ефективно. От 1 юли по всички български граници работят съвместни екипи с участието на Гранична полиция, Агенция "Митници", Икономическа полиция и НАП. За 2012 г. Гранична полиция е заловила около 2700 мастербокса с цигари, а само за месец откакто действа съвместния план, са задържани 700 мастербокса”, изтъкна Лазаров.

Унгарският камион е спрян за проверка към 20.30 часа вчера. Пътувал е от Атина за Унгария. По документи е превозвал печатарска машина. При щателна проверка с рантген обаче граничните власти установили в кухина скритите цигари без бандерол. Размерът на нанесената щета е близо 3 милиона лева.

Сергей Наков заяви, че на този етап не е ясно закъде са били предназначени цигарите менте. По-вероятно е обаче контрабандната стока да е била насочена за страните от Западна Европа.

Според него голям натиск за контрабандата на цигари идва от Гърция през България към страните от Западна Европа, където цените на папиросите са много по-високи и се реализира по-голяма печалба.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK