42 машини за криптовалута откраднаха от офис в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Около 09:50 часа вчера дежурните полицаи на РУ-Гоце Делчев, са получили сигнал за кражба.

За времето от 20:00 часа на 26.05. до 09:50 часа на 27.05. от офис за сървърни дейности в Гоце Делчев за задигнати 42 машини за криптовалута.

По случая е образувано досъдебно производство. Назначени са издирвателни мероприятия, работата по крупната кражба продължава, съобщиха от МВР.

За случая в Гоце Делчев се говори, че офисното помещение е собственост на бизнесмена Георги Шапков, който го е отдал под наем на Крум К.

Стойността на задигнатите машини за копаене на криптовалута е около 200 000 евро.

Разпространяваните слухове говорят още, че след бързи издирвателни мероприятия полицаите са открили микробус „Фиат Дукато“, изоставен на черния път Мосомишки ливади – село Тешево, а предполагаемата версия е, че с него е била извършена кражбата. 

Според информация на МВР криминалистите, работещи по случая, имат заподозрян за крупната кражба.

Хронологията за кражбите на машини за криптовалута в област Благоевград датира от началото на 2018 година. Статистиката е, че на територията на ОД на МВР-Благоевград, са откраднати общо 76 машини, известни като bitcoin miner и служат за добиване на свободни биткойни от интернет пространството.

На 10. февруари 2018 г., за времето от 17.00 часа до 19.00 часа, от помещение на петия етаж в административна сграда на ЗИУ бяха отнети 21 машини „Антмайнер С 9“, собственост на три физически лица.

За целите на обира била изтръгната метална планка на врата. Стойността на всяка една от тях като нова е около 8 000 евро.

Другите 9 машини са откраднати от Гоце Делчев. Четири от машините са задигнати от офис, собственост на Илко Ламбрев от Мосомище.

Ламбрев е човекът с автосервиза, в който периодично бяха запалени 6 автомобила, последните 4 дни, за което ИНФОМРЕЖА писа. 

Само преди два месеца пък  (10. март) бяха задигнати други 5 машини на от къща в Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Djoni15:19 - 30.05.2018
Krum si prai reklama bez pari taka se namirat mashini za 1 den smeshnik
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK