Контрабандна валута от 55 000 лв. спипаха на Капитан Андреево

Снимка: Infomreja.bg

Контрабандна валута с левова равностойност 55 000 лeва откриха митническите и гранични служители на ГКПП-Капитан Андреево. 

На 06.12.2017г. на митнически пункт "Капитан Андреево" на трасе „Изходящи леки автомобили и автобуси" пристига лек автомобил „Мерцедес" с румънска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. В колата пътувал сам шофьорът, румънски гражданин, който заявил пред българските митнически служители, че не пренасят нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката в ръчна чанта, укрита под седалката, митническите служители са открити недекларирани 33 000 долара, по-голяма част от които в купюри по 100 долара.

На румънския гражданин, е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Недекларираната валута е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство. 

От началото на годината до момента митническите служители на МП "Капитан Андреево" са задържали валута с левовата равностойност над половин милион лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax