Контейнери за боклук преливат в жегите в Благоевград, граждани: Кой допусна това безобразие?

Снимка: Infomreja.bg

Препълнени с отпадъци контейнери „преливат” от боклук в един от най-тихите и китни квартали на Благоевград, този покрай река Благоевградска Бистрица.

Преливащите боклучийски кофи предизвикаха острото недоволство на десетки благоевградчани, които пък от своя страна прегряха редакционния ни телефон от звънене с оплаквания и молба за помощ.

Хорта изразиха най-вече недоволство от факта, че освен адските горещини навън, нощно време трябва да търпят и носещата се смрад от кофите за боклук.

„Кой допусна това безобразие? Стриктно си плащам данъците за всичко, коректен съм към общинската хазна, искам и те да са коректни и да си изпълняват задълженията", възмутено заяви Янко Петров - живеещ в кооперация на метри от контейнерите.

Оплака се и съседката му по етаж Виолета Иванова: "Не стигат жегите, ами сега и това. Най-ужасно е вечер, когато уж отворим прозорците, за да влезе поне малко хладинка от реката, а то вони на мърша. И всичко, защото някой не си е свършил работата. Сигнализирайте за проблема отговорните институции, докато не е пламнала някоя зараза", заръча тя на репортер на ИНФОМРЕЖА. 

Заинтригуван от думите на потърпевшите, репортер на медията ни отиде на място и сам се убеди в думите на хората. Заради жегата и бързото разлагане на органичните храни, плодове, отпадъци от зеленчуци в района се носи неприятна миризма.

Освен всичко останало, препълнените контейнери носят риск от разпространение и на зараза. Най-малката поразия е разнасянето на отпадъците от бездомните кучета, които също обикалят из улиците. 

Незабавно потърсихме за коментар шефът на фирма „Биострой”, отговаряща за чистотата на Благоевград, Васил Бачев, който обаче не бе открит за коментар. Той запазва правото си на отговор, както и да разясни на читателите ни какви точно мерки се взимат в непосилните горещини за чистотата в града.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK