Консултират спортните клубове в Дупница как да кандидатстват по проекти

снимка: infomreja.bg, архив

Община Дупница ще оказва безплатни консултации и сериозна помощ по изготвянето на документите на спортните клубове от града за кандидатстване по различни проекти. За това се разпореди кметът на Общината инж. Методи Чимев.

Със задачата да оказват пълно съдействие са ангажирани хората от отдел “Европроекти”.

“Трябва да бъдем гъвкави в подобни ситуации. Никоя община в България не може да си позволи да подсигури дори и на половина финансово спортните си клубове на територията. Възможностите на Дупница са ограничени, макар тази година да увеличихме това перо в бюджета, но и тези суми са крайно недостатъчни. Затова ще помогнем на клубовете за участия в някои проекти, които позволяват", добави Чимев.

Той допълни, че вече има набелязани два проекта, за изготвянето на които Общината ще съдейства на клубовете. Кметът на Дупница е натоварил с този ангажимент заместника си по европроектите Красимир Георгиев, който да следи за всички възможности за облекчаване дейността на спорните клубове.

“Към момента имаме над 1000 деца, които са ангажирани с тренировъчен процес във всички спортове. Желанието ми е да им осигурим още по-добра материална база, както и допълнително финансиране, което позволяват тези програми”, заключи Чимев.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK