Консултативен съвет за културна политика заседава при Камбитов

снимка: infomreja.bg, архив

Първата работна среща на новосформирания консултативен съвет за ефективна културна политика ще се проведе утре при кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Целта на консултативния съвет е да се посрещнат предизвикателствата пред регионалните културни политики, да се повиши нивото на компетентност при формирането и изработването на становища по важни и актуални въпроси от развитието на културата и културния процес на територията на общината.

В съвета, който е отворена структура и ще работи на доброволни начала, са поканени изявени личности, творци, изследователи и практици, със специални интереси в областта на културните политики. Хора, обединени около общи ценности и цели, сред които прозрачност на публичните институции, ефективно използване на обществените ресурси от страна на администрацията, активно гражданско участие в процесите на взимане на решения, диалог и партньорства сред гражданския сектор, както и партньорство с академичните общности.

Сред членовете на съвета са Валери Димчев, Венцислав Благоев, Владимир Левчев, Деница Славова, Иван Милушев, Илия Недин, Любима Бучинска, Мария Райнова, Недялко Делчев, Николай Янчовичин, Пламен Бонев и Цветан Ракьовски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK