Консултации с партии и коалиции за определяне 11-членен състав на ОИК–Сатовча свиква във вторник кметът Арбен Мименов

Арбен Мименов, снимка: Infomreja.bg, архив

Кметът на Сатовча Арбен Мименов на основание чл. 75  от Изборня кодес и решение на ЦИК от 10 август 2015 г. свиква консултации с политическите сили на територията на общината за определяне състава на Общинската избирателна комисия за местните избори, които ще се проведат на 25 октомври. 

Консултациите са насрочени за 25 август в 16 часа в сградата на общинската администрация в Сатовча. Поканата за участие е изпратена до общинските ръководства на ПП ГЕРБ, Коалиция "БСП Лява България", ПП ДПС, Реформаторски блок, Патриотичен фронт, България без цензура, Атака и АБВ. 

В община Сатовча по време на подготовката и провеждането на местните избори според закона партиите ще трябва да предложат общо 11 свои представители в ОИК, в това число председател, секретар и членове. Съотношението между политическите партии и коалиции, поканени на консултациите при кмета на Сатовча във вторник, е както следва: Най-голямата политическа сила в 43 НС - ПП ГЕРБ, ще има трима свои представители, следвана от "БСП Лява България" - с двама. Останалите формации ще имат по един представител в Общинската избирателна комисия в Сатовча.

Съгласно Изборния закон и решението на ЦИК, при провеждането на консултациите при кметовете, представителите на партиите и коалициите трябва да представят следните документи: 

1/Писмено предложение за състав на ОИК ,което да съдържа имената на предложените лица,ЕГН, длъжност в комисията ,образование ,специалност и  партията или коалицията които ги предлагат .

2/ Предложение за резервни членове които да заместят предложените от съответната партия  членове в случаите  по чл. 51, ал.2 от Избирателният закон или при отсъствие на на член от комисията повече от 10 дни .

3/  Участниците в консултациите  трябва да представят заверено копие на удостоверение за актуалното правно състояние на съответната партия издадено не по – рано от 10.08.2015 г. или заверено от представителя на партията такова  което да удостоверяват пълномощията на лицата .

4/ Пълномощно от представляващата партия или коалиция в случай ,че на консултациите участват  упълномощени лица.

5/ Копие от диплома или оригинал на уверение в случай, че все още не е  издадена диплома за завършено висше образование от съответното висше учебно заведение и декларация от всяко лице предложено за член на ОИК, че отговаря на изискванията на Изборния кодекс съгласно приложение към решени №1524-МИ/НР/ от 18.08. 2015 г. Съгласно същото решение ЦИК препоръчва членовете на ОИК да са юристи.

 

КОМЕНТАРИ

жостово20:21 - 25.08.2015
А за община Хаджидимово нищо не се говори. Какво става там? Нещо кроят в зоологическата градина.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK