КОНПИ е запорирала имущество на Иво Прокопиев

Снимка: offnews.bg

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е наложила запор върху имущество на Иво Прокопиев, семейството му и техни дружества.

Това стана ясно от покана до медиите за пресконференция, на която утре ще бъдат дадени подробности около запора.

От комисията отказаха пред OFFNews да разкрият вида и размера на запорираното имущество. Това щели да направят на утрешния брифинг председателят, зам.-председателят на комисията и нейни експерти. Потвърдиха обаче, че запорите вече са влезли в действие.

Действията на КОНПИ не са неочаквани. За готвената акция алармираха преди няколко седмици изданията на „Икономедиа“, чийто собственик е Иво Прокопиев. Според информацията през последните месеци върху КОНПИ е оказван системен натиск да започне производство спрямо Иво Прокопиев, Галя Прокопиева и семейството им. А доклад по темата е включен в дневния ред на заседанието на комисията за утре, сряда.

Това ще даде основание да бъде поискан запор на активи, в това число на „Икономедиа“, фирмата – издател на „Капитал“ и „Дневник“, в която Иво Прокопиев има мажоритарен дял. Като издатели не можем да гарантираме, че щетите от действията на комисията, които вярваме, че един ден съдът ще постанови като незаконни, ще могат да бъдат компенсирани, алармираха през ноември издателите.

В края на миналата седмица в медиите се появи информация за запориран имот в Созопол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK