Конкуренти опожарили БМВ-то на таксиметровия бос Валери Паскалчев?

снимка: infomreja.bg, архив

20-процентното увеличение на такситата в Благоевград разпали война сред фирмите в бранша. Удар от конкуренция е основната версия, по която се работи след опожарения тази нощ личен автомобил на благоевградския бизнесмен Валери Паскалчев, който е управител на две таксиметрови фирми в града.

Колата на Паскалчев, марка "БМВ", е пламнала към 2,25 часа тази нощ. Возилото е било паркирано пред дома на собственика, на ул. "Менча Кърничева", в района на полицията в Благоевград.

От пристигналите на място полицейски служители и огнеборци от ОУПБЗН-Благоевград, е установено, че са стопени двата предни калника на автомобила, спукано е предното панорамно стъкло, обгорели са предният капак, предната решетка, двата предни фара и предните гуми.

На този етап не е ясно как е станал палежът. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицейския пресцентър.

34-годишният Валери Паскалчев има бизнес със заложни къщи. Той е управител на "Кеш хаус" ЕООД, регистрирана през 2009 г. В началото на 2013 г. негов съдружник става Васил Георгиев. На името на Паскалчев фигурира и ЕТ "Валери Паскалчев-Сезар".

Паскалчев е управител на две таксиметрови фирми в Благоевград - "Мега шанс" ООД и "Ден и нощ и ко" ООД. В първата съдружник му е Иван Рамов, а във втората - Станислав Табутов.

Най-вероятно среднощният палеж е дело на конкуренция заради ниските цени на таксиметровите превози от фирмите на Паскалчев, твърдят хора от бранша. Според запознати Паскалчев имал апетити за съдружие и в "Супер шанс", с което да сложи ръка на бизнеса с такситата в града. 

По неофициална информация преди години Валери Паскалчев е гравитирал около известен благоевградски лихвар.

Брат му Николай Паскалчев-Батката е управител на известен нощен клуб в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK