27-годишен е задържан, опитал да пренесе през "Капитан Андреево" на марихуана за 36 960 лева

Снимка: Прокуратура

Той пътувал сам в колата в посока от България към Турция

Окръжна прокуратура – Хасково, привлече като обвиняем М.Г., на 27 г., за това, че на 16 септември 2020 г., на ГКПП – Капитан Андреево, с лек автомобил, марка БМВ, с хасковска регистрация, без надлежно разрешително, направил опит да пренесе през границата на страната от Република България в Република Турция, високорисково наркотично вещество – марихуана, с общо бруто тегло 9,240 кг, на стойност 36 960 лева – престъпление по чл. 242 ал. 2 вр. чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.   

В акцията по разкриване на наркотичното вещество са участвали служители от Главна дирекция „Гранична полиция“ и от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“. 

На 16 септември 2020 г., около 11 ч., на ГКПП –Капитан Андреево, общ. Свиленград, обл. Хасково, пристигнал лек автомобил, марка БМВ, управляван от обвиняемия М.Г. Той пътувал сам в колата в посока от България към Турция. Автомобилът е бил селектиран за щателна митническа проверка. При  пролъчване  с рентгенова апаратура и последващия физически контрол,  във фабрична кухина между тапицерията и тавана на колата, са били открити 26 полиетиленови плика . Те съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 9,240 кг и е на стойност 36 960 лева.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа. Днес, 18 септември 2020 г., Окръжна прокуратура – Хасково ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Г. Разследваното по случая се извършва от разследващ митнически инспектор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK