Млади музиканти от Испания и България с Великденски концерт в Радио Благоевград

Евгения Горанова

Великденски камерен концерт ще изнесат младите музиканти Изидро Сантос (кларинет) от Испания и Евгения Горанова (пиано) на 19 април (сряда) от 18.00 часа в Голямото концертно студио на Радио Благоевград,

Младите музиканти са включили в програмата произведения от Панчо Владигеров, Витолд Лютославски, Иван Спасов, Педро Итуралде, Филип Павлов, Бела Ковач.

28-годишната Евгения Горанова е родена в Лом, завършила е образованието си в България и Италия, живее и работи в Брюксел. Първите концерти на младата пианистка вече са й спечелили почитатели и име на талантлива изпълнителка с оригинални идеи и обещаващо бъдеще.

Първата съвместна изява на Евгения Горанова с младия кларинетист Изидро Сантос е на дипломирането на българката като магистър, за което подготвили соната от пловдивския композитор Иван Спасов и няколко пиеси на испанеца Педро Итуралде. 

Сътрудничеството им, обаче продължава и след изпита, двамата обогатяват репертоара си и в началото на декември тази година изнесоха концерт в Ателие “Марсел” – средище на артисти и художници в Брюксел.

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград е следващата им съвместна изява, а на 20 април ще изнесат концерт и в София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK