Инвалиди получиха хранителни пакети от кампанията на омбудсмана „Великден за всеки“

Снимки: Виолета Атанасова

В навечерието на Великден 300 козунака бяха раздадени на хората с увреждания от клубовете на инвалида в Кюстендил, Пиперков чифлик, Слокощица и Шишковци. Това стана благодарение на даритиелския жест на Виолет Вьорлер, фондация „Модус Вивенди БГ“ и сдружение „Майчина любов“.

За празника със съдействието на доброволци на инвалидите бяха предоставени и пакети с хранителни продукти, осигурени благодарение на инициативата на омбудсмана Мая Манолова „Великден за всеки“.

Към всичко това Виолет Вьорлер добави и своето дарение за предстоящото годишно събрание на Регионалната организация на Съюза на инвалидите, което ще се проведе в Кюстендил на 20 април.

Фондация „Модус Вивенди БГ“ и дружество „Майчина любов“ осигуриха козунаци и за членовете на сдружение „Кураж“, както и на редица други социално слаби кюстендилци.

Женското дружество се включи във Великденските благотворителни акции благодарение на средствата, предоставени чрез Йорданка Тасева още от г-жа Лили Шмидт със съдействието на германската фондация „Помощ за България“.

За празничното дарение дадоха своя принос и фирмите „Матадор 2011“, „Стратос“ и „Антоанета Маринова 20017“, които осигуриха хубавите великденски козунаци за инвалидите и социално слабите кюстендилци на преференциални цени.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK